← Lesaanbod / Drumles

Drumles - Flevotunes

Drumles

De taak van de drummer is de muziek te dirigeren en eventueel te voorzien van een lekker lopend ritme. Dit kan je bij ons gaan leren op drumles onder begeleiding van één van onze ervaren docenten.

Meld je aan voor een Drumles

Mensen met gevoel voor ritme

Mensen met gevoel voor ritme tikken overal op en staan te boek als zenuwlijders. Natuurlijk is dat niet waar,want zij zijn juist onze toekomstige drummers. Herken jej jezelf in deze omschrijving? Dan is dit wellicht iets voor jou!

Totale lesinhoud

Naast het leren van stok technieken leer je ook om verschillende stijlen te spelen. Dit noemen we “rudements” Niet de noten die gespeeld worden bepalen de soort muziek maar het ritme doet dat. Je kan dus met 4 noten allerlei verschillende stijlen spelen als je maar kennis hebt van ”rudements”We adviseren ook bij de aanschaf of onderhoud van een drumstel.

Een deel van de les zal aan basiskennis en vaardigheid besteed worden en het andere deel van de drumles kan gevuld worden met het leren van door jou gekozen liedjes. Neem je telefoon mee deze kan aangesloten worden op een versterker bij ons zodat je lekker kunt meespelen. Als je wilt kan je twee keer per jaar laten zien wat je geleerd hebt of deelnemen aan onze bandlessen. Hier leer je o.a om samen te spelen met anderen. Spelen voor publiek en het ontvangen van applaus is een mooie ervaring!

Als gevorderde drummer kan je ook bij ons terecht. In de les zal dan dieper in worden gegaan op diverse stijlen improvisatie en samenspel. Balans in de klank van het ritme komt hierbij ook aan bod. Op deze manier leer je onderbouwd drums spelen en kan je ook nog eens je eigen repertoire opbouwen!