← Lesaanbod / Saxofoonles

Saxofoonles - Flevotunes

Een tenor of een altsax ?

De keuze voor een van deze twee worden vaak bepaald of gelijk gesteld aan de stem van een persoon. dus bij een hoge stem wordt ook vaak voor een alt gekozen. Uiteraard hoeft dit niet leidend te zijn!

Meld je aan voor een Saxofoonles

Saxofoonles wat een prachtig instrument.

Wil je saxofoon les? Dan is het leuk om dit eerst even te lezen.Veel mensen raken ontroerd wanneer zij het geluid van een saxofoon horen. Iedereen herkent het typerende geluid ervan. Antoine-Joseph Sax, bekend als Adolphe Sax, was een Belgische bouwer van muziekinstrumenten. Zijn grootste bekendheid heeft hij te danken aan zijn uitvinding van de saxofoon.

Hier een afbeelding van hem hij werd geboren op 6 november 1814 in Dinant (België) en overleed 7 februari 1894 in Parijs.

Het leren bespelen van dit instrument kan bij ons door een gediplomeerd docent die zijn sporen in de muziekindustrie al verdiend heeft. Saxofoonles wordt afgestemd op het interessegebied van de leerling. Een deel van de les zal aan basiskennis en vaardigheid, waaronder toonvorming en noten leren lezen, besteed worden. Het andere deel kan gevuld worden met het leren van door jou gekozen liedjes.Heb je al genoeg gelezen? Klik hier om je aan te melden voor een proefles saxofoon. Nog niet overtuigd? Dan vind je dit filmpje van onze docente vast heel leuk!

 

Heb je al langer les ?

Voor degene die al meer ervaring heeft en meer uit de muziek wil halen is het ook mogelijk te leren improviseren. Ook kan je bijvoorbeeld uit het ‘realbook’  leren spelen, of deelnemen aan de groepssessies die door Flevotunes georganiseerd worden. Op deze manier leer je onderbouwd saxofoon spelen en kan je ook nog eens je eigen repertoire opbouwen. De lessen worden bij ons in het gebouw van flevotunes gegeven in Almere.